Under rubriken Perspektiv samlar Miljö Onlines redaktion aktuella trender, guider och analyser för morgondagens miljö- och hållbarhetsarbete.

Trendspaning - teknik för naturvägledning
Vilken roll har teknik för människors interaktion med natur? Vad finns för trender och idéer just nu? Det var några av frågorna som ställdes när ett 50-tal personer samlades i naturum Vattenriket, Kristianstad, den 21 november. Centrum för naturvägledning (CNV) bjöd in teknikintresserade naturmänniskor och naturintresserade teknikmänniskor till en rad föreläsningar för att ge utrymme för utbyte av idéer, trender och perspektiv kring sambandet teknik och naturvägledning. Miljö Online var på plats. Läs mer:
Teknik som ett verktyg för att hitta ut

Om du inte är abonnent på Miljö Online Professional kan du även läsa artikeln här.

Cirkulär ekonomi
Cirkulär ekonomi får allt större uppmärksamhet både i Sverige och internationellt. Men vad är cirkulär ekonomi egentligen? I en serie artiklar ska Miljö Online utforska vad själva begreppet står för, ge praktiska exempel på hur företag och kommuner kan arbeta med cirkulär ekonomi och försöka se in i framtiden: är den cirkulära ekonomin verkligen ett realistiskt alternativ att ersätta den linjära ekonomi, som vi lever med idag? Läs mer:
Del 1: Cirkulär ekonomi - vad är det?
Del 2: Kommuner inspireras av cirkulär ekonomi
Den hållbara staden
Mer än hälften av jordens befolkning bor numer i städer. Hur kan då staden möta en hållbar utveckling där både de sociala, ekologiska och ekonomiska behoven tillfredställs? I vår artikelserie Den hållbara staden kommer Miljö Online lyfta aktuella perspektiv hur de utmaningar som finns kan mötas.
Läs mer:
Del 1: Gröna ytor växande trend i den hållbara staden
Del 2: Stadsodling - mötesplats i den hållbara staden
Framtidens trafik
Det kallas ”peak car” och märks över hela världen. Experter på trafik tror nu att bilåkandet nått sin kulmen. Och det är ett faktum som måste återspeglas i framtidens stadsplanering. ”Det vi vet är att ”peak car” märks i hela den gamla västvärlden, USA, Australien, Kanada och Europa”, säger Christer Ljungberg, trafikexpert och vd för konsultföretaget Trivector. Läs mer i vår artikelserie om framtidens trafik. Läs mer:
Del 1: ”Peak car” påverkar framtidens stadsplanering
Del 2: Unga ratar bilen som statussymbol
Del 3: Elbil var god dröj